Internet portal www.obuca.net (u daljem tekstu: Obuća.NET) vam omogućava korišćenje svojih usluga i sadržaja pod uslovima koji se navode u daljem tekstu. Prilkom svakog pristupa portalu, smatra se da je korisnik upoznat sa svim pravilima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korišćenja ovih web strana, kao i da ih u celosti prihvata. 

Sadržaj prikazan na ovom sajtu (stranice, dizajnerski elementi, tekstovi, fotografije, logotipi, kao i sadržaj prikazan na društvenim mrežama koji su povezani sa ovim domenom) je vlasništvo firme Gazela str ili njenih partnera i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti. 

Obuća.NET nastoji da sve proizvode prikaže i opiše što je tačnije moguće, ali istovremeno Obuća.NET ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Takođe, ne garantuje da fotografija proizvoda 100% oslikava original, kao i da zalihe proizvoda u maloprodajnim objektima zaista i postoje. Zakonom o zaštiti potrošača je mogućeno je da proizvod vratite u roku od 14 dana i mi ćemo vam vratiti novac.

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su sa uračunatim PDV-om i predstavljaju preporučene (okvirne) cene dobavljača. Cene se u maloprodajnim objektima mogu razlikovati od cena prikazanih na sajtu Obuća.NET. Međutim, ukoliko je proizvod dostupan za online prodaju (što je jasno naznačeno oznakom “Ubaci u korpu” ili “Naručite”) cena iskazana na sajtu je 100% zagarantovana za kupca i ona može biti uvećana za troškove transporta ako joj je cena sa PDV-om ispod 5000 dinara. Za proizvode vrednosti preko 5000 dinara isporuka je besplatna. 

Obuća.NET zadržava pravo da ne objavi komentare posetilaca kojima se povređuje privatnost nekog lica, uvredljive sadržaje kao i sadržaje koji su u suprotnosti sa odredbama Zakona o javnom informisanju. Obuća.NET ne odgovara za komentare posetilaca jer isti predstavljaju samo odraz njihovog mišljenja a ne i zvaničan stav portala Obuća.NET. 

Obuća.NET ne snosi odgovornost za sadržinu web stranica izvan svog domena, a koje su povezani putem linkova na samom portalu Obuća.NET.

Načini Plaćanja

Sve online porudžbine mogu se platiti:

 • gotovinski pouzećem prilikom isporuke
 • platnim karticama tokom kupovine na sajtu
 • avansno, opštom uplatnicom u pošti ili banci
 • virmanski, po predračunu, ako je Kupac pravno lice

U maloprodajnim objektima plaćanje može biti: 

 • čekovima građana na najviše 4 (četiri) mesečne rate i to:
     - do 2000 din. - na 2 (dve) rate ili odloženo 30 dana
     - do 6000 din – na 3 (tri) rate
     - 8000 din. i više – na 4 (četiri) rate
 • adminstrativnom zabranom, ukoliko vaša firma ili sindikalna organizacija ima sklopljen ugovor sa str Gazela
 • svim platnim karticama (Visa, Maestro, Diners, American Express, Dina...)
 • virmanski, po predračunu
 • gotovinski

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se kurs Evropske Centralne Banke.Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime Obuca.net obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni (IME PRODAJNOG MESTA) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebnom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica ChipCard a.d Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama ChipCard-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Rešavanje reklamacija

Reklamacije se rešavaju u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Ukoliko želite da podnesete zahtev za reklamaciju najlakše je da nas kontaktirate na mail: reklamacije@obuca.net ili na telefon: 060/70-50-620. Naš pravilnik o postupanju po reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem online prodavnice možete pročitati ovde.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Obuca.net je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja.