+381 (0)60/70 50 621 do 17 h  |  Ostvarite popust!  |  Garancija kvaliteta  |  Kontaktirajte nas

Prijavite se  |  Registrujte se  |  Porudžbine

  
  

Rešavanje reklamacija

Reklamacije se rešavaju u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Ukoliko želite da podnesete zahtev za reklamaciju najbolje je da nas kontaktirate na mail: reklamacije@obuca.net ili na telefon: 060/70-50-620.

Na osnovu odredbi iz čl. 34 i čl. 35 Zakona o zaštiti potrošača ( Sl. Glasnik RS 79/05) i čl. 36 Zakona o uslovima i obavljanju inspekcijskog nadzora, str Gazela donosi:

P R A V I L N I K

O POSTUPKU I NAČINU REŠAVANJA REKLAMACIJA KUPACA

ZA ROBU ZA KOJU SE NE IZDAJE GARANTNI LIST

Član 1.

Ovim pravilnikom se uređuje način, uslovi i postupak rešavanja reklamacije potrošača zbog nedostataka na kupljenom proizvodu putem sajta www.obuca.net i ovlašćenja, obaveze i odgovornosti Prodavca u pogledu ostvarivanja prava potrošača na prigovor. 

Član 2.

Kupac, u smislu ovog pravilnika, jeste svaki građanin koji u putem interneta na sajtu www.obuca.net kupuje proizvode za lične i porodične potrebe. 

Član 3.

Kupac ima pravo na reklamaciju na kupljeni proizvod za koji se ne izdaje garantni list u roku od 6 meseci od dana kupovine proizvoda. Zahtev za reklamaciju potrošač može uputiti samo poštom na adresu: str Gazela Jurija Gagarina 151a, lok. 5 11070 Novi Beograd tel: 060/70-50-620 i to isključivo slanjem proizvoda kao obična poštanska pošiljka, bez otkupnine. 

Član 4.

Zahtev za reklamaciju treba da sadrži razloge reklamacije kao i željeni način rešavanja iste. Reklamacioni list je dat uz kupljeni proizvod. 

Član 5.

Proizvod koji se reklamira mora se vratiti u čistom stanju i po mogućstvu spakovan u originalno pakovanje. Takodje, uz proizvod za koji se pravi reklamacija kupac obavezno prilaže fiskalni račun. 

Član 6.

Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrdjuje ovlašćeni radnik tako što sačinjava reklamacioni zapisnik i o tome obaveštava podnosioca zahteva odmah, a najkasnije u roku od 8 dana od dana podnošenja zahteva. Reklamacioni list i zapisnik dati su u prilogu ovog Pravilnika i biće isporučeni uz kupljeni proizvod. 

Član 7.

Zahtev se smatra osnovanim samo ako se nedostatak na robi pojavio u toku pravilne upotrebe od strane kupca prema priloženom uputstvu. Ako se utvrdi da je nedostatak nastao krivicom kupca usled nepravilne upotrebe proizvoda, ovakav zahtev neće se uvažiti. 

Član 8.

Osnovan zahtev kupca zbog nedostatka na proizvodu rešava se, uz njegovu saglasnost, na jedan od tri načina: • otklanjanjem nedostatka na proizvodu • zamenom kupljenog proizvoda za nov • vraćanjem novca u visini maloprodajne cene tog proizvoda na dan vraćanja. 

Član 9.

Rok za izvršenje obaveze iz tačke 4. je 8 dana od dana obaveštavanja kupca o osnovanosti zahteva za reklamaciju. 

Član 10.

Ovlašćeno lice za rešavanje reklamacija je poslovađa maloprodajnog objekta gde je roba kupljena ili drugo ovlašćeno lice. 

Član 11.

Ukoliko Kupac nije zadovoljan proizvodom ili ga iz bilo kog razloga želi vratiti, to može učiniti u roku od 14 dana od dana kupovine. Uslov je da proizvod nije korišćen, da je vraćen u originalnom pakovanju sa potpisanim NI obrascom koji se dobija uz proizvod. 

Član 12.

Danom kupovine smatra se dan uručenja pošiljke-preuzimanja robe i naplate potraživanja. 

Član 13.

Da bi kupac ostvario prava iz tač.11. ovog Pravilnika, proizvod koji se vraća ne sme biti korišćen i mora se vratiti u originalnom pakovanju. Takodje uz proizvod za koji se pravi povraćaj kupac obavezno prilaže popunjen NI obrazac kao i fiskalni račun. 

Član 14.

Za sve eventualne sporove nadležan je Trgovinski sud u mestu Prodavca.
  
  

  
  


  
  

  

Newsletter

 
Da li biste želeli da primate obaveštenja o popustima, specijalnim akcijama i novim ponudama putem email-a?

  


  
  

Originalni proizvodi

Svi naši proizvodi poseduju originalnu deklaraciju u kojoj su prikazane sve bitne informacije: zemlja porekla, način i materijali izrade, namena obuće, održavanje...

Kupovina
na rate

U maloprodajama nudimo mogućnost kupovine na 4 mesečne rate čekovima građana i 4 mesečne rate preko administrativne zabrane. Takođe primamo sve platne kartice.

Kupovina bez rizika

Sve online porudžbine se plaćaju pouzećem tako da nije potrebno novac uplaćivati unapred. Sve reklamacije rešavamo u potpunosti prema Zakonu o zaštiti potrošača. Ukoliko niste zadovoljni proizvodom možete ga vratiti u roku od 15 dana i novac će vam biti vraćen.

Isporuka na adresu

Online i kataloške porudžbine šaljemo na kućnu adresu u roku od 2 do 4 radna dana. Cena isporuke je 200 din. bez obzira na broj poručenih pari. Za vrednost robe preko 5000 din. isporuka je besplatna!

  
   
 
Informacije
O nama
Prodavnice
Uslovi korišćenja
Politika Privatnosti
Ostvarite popust!
 
Plaćanje i isporuka
Kako kupiti
Korpa
Načini plaćanja
Isporuka i povraćaj
 
Podrška
Kontaktirajte nas
Najčešće postavljana pitanja
Rešavanje reklamacija
 
Nalog korisnika
Registrujte se
Zaboravili ste lozinku
Porudžbine